Ajax gewaarschuwd voor Valencia: 'Toen werd FC Barcelona helemaal weggecounterd'

Ajax gewaarschuwd voor Valencia: 'Toen werd FC Barcelona helemaal weggecounterd'

30-08-2019 08:42
138

Hedwiges Maduro vraagt zich af of Ajax het kunststukje van vorig jaar kan herhalen. De Amsterdammers zitten in een groep bij Chelsea, Lille en Valencia. Bij die laatste club stond de FOX Sports-analist jaren onder contract.

Maduro denkt niet dat de Spanjaarden Ajax zullen onderschatten. "Wat ik proef, is dat er heel veel respect voor Ajax is", vertelt hij aan Ajax Showtime. "Het is natuurlijk heel knap wat Ajax heeft gepresteerd, natuurlijk heeft iedereen heel veel respect voor ze. Maar Valencia heeft ook heel veel ambities en wil zelf ook presteren. Het is een beetje de vraag of Ajax het opnieuw kan doen."

De oud-middenvelder denkt dat Ajax de punten vooral in de eigen Johan Cruijff Arena en tegen Lille moet pakken. "Ik kijk eerlijk gezegd niet echt naar de Ligue 1, maar mijn gevoel zegt dat tegen Lille de punten gehaald moeten worden. Wanneer je kijkt naar de andere ploegen die Ajax treft, moet Ajax sowieso proberen de punten in de Arena te halen."

Wat Valencia betreft kan Ajax de borst in ieder geval nat maken. "Hun grote kracht ligt bij de supersnelle aanvallers voorin. Ze zakken heel goed in en spelen heel compact om vervolgens om te schakelen, in de bekerfinale tegen FC Barcelona van het afgelopen seizoen werd Barcelona helemaal weggecounterd. Ze hebben  natuurlijk Gonçalo Guedes van Portugal. Nederland heeft in de Nations League-finale gezien wat hij kan."