Clubicoon Kahn tekent bij Bayern en is beoogd opvolger van Rummenigge

Clubicoon Kahn tekent bij Bayern en is beoogd opvolger van Rummenigge

30-08-2019 09:09 Laatste update: 10:43
15

FC Bayern München heeft clublegende Oliver Kahn benoemd tot lid van de raad van bestuur. De voormalig doelman van Der Rekordmeister moet over ruim twee jaar Karl-Heinz Rummenigge op gaan volgens als voorzitter van de club. Dat meldt Bayern München via de officiële kanalen.

Kahn is donderdag tijdens een vergadering unaniem benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar, dat per 1 januari 2020 in werking treedt. In eerste instantie fungeert de oud-aanvoerder van Bayern als lid van de raad van bestuur. Wanneer het contract van Rummenigge op 31 december 2021 afloopt, neemt Kahn het stokje van hem over als voorzitter van de club.

Wedden

Meer odds

"Het is een grote eer voor mij om eerst in het bestuur toe te treden en later als voorzitter aan de slag te gaan bij Bayern München. Ik dank de raad van commissarissen met Uli Hoeness aan het roer voor dit vertrouwen", reageert Kahn op de website van de Duitse recordkampioen. "Ik ben nauw verbonden met de club en deze club heeft mijn leven sterk gevormd."