Ajax moet door in Champions League: 'Sneijder heeft het heel goed gedaan'

Ajax moet door in Champions League: 'Sneijder heeft het heel goed gedaan'

30-08-2019 09:39 Laatste update: 09:40
69

Ajax moet als halve finalist van vorig jaar de volgende ronde van de Champions League bereiken. Dat stelt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf. Hij vindt dat de Amsterdammers donderdag gunstig hebben geloot met Chelsea, Valencia en Lille als tegenstanders.

"Wesley Sneijder heeft het heel goed gedaan voor Ajax, denk ik. Als je ziet welke ploegen Ajax had kunnen treffen, dan denk ik dat je het met Chelsea, Valencia en Lille wel getroffen hebt", aldus Verweij voor de camera van Telegraaf TV.

De Amsterdammers zijn het volgens hem aan hun stand verplicht de laatste zestien van het miljardenbal te bereiken. "Dat moet wel in deze poule. Ajax is halve finalist. Natuurlijk zijn Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt vertrokken, Lasse Schöne is weg, dus Ajax speelt na de blessure van Donny van de Beek met een compleet nieuw middenveld. Dus makkelijk is het niet. Maar deze poule biedt, zoals Erik ten Hag het zegt, zeker perspectief. Met een beetje geluk kun je weer overwinteren in de Champions League. Lukt dat niet, is er altijd nog het vangnet van de Europa League."

Ten Hag liet in een telefonische reactie weten 'gematigd positief' te zijn over de loting. "Een redelijk gunstige loting, waarbij hij wel aantekende dat het ploegen zijn uit echte voetballanden. Spanje technisch heel sterk, Frankrijk heel fysiek, en de intensiteit van de Premier League kent iedereen. Ook al zijn die ploegen op 26 en 27 punten van de kampioenen geëindigd, makkelijk wordt het niet, maar dat is geen enkele ploeg in de Champions League."