Slot lyrisch over Stengs: 'Daar is dit van Calvin denk ik een voorbeeld van'

Slot lyrisch over Stengs: 'Daar is dit van Calvin denk ik een voorbeeld van'

30-08-2019 10:22 Laatste update: 10:47
87

AZ-trainer Arne Slot komt superlatieven tekort voor Calvin Stengs. De buitenspeler van de Alkmaarders maakte donderdagavond de cruciale 1-1 in het Europa League-duel met Royal Antwerp. Slot voorspelt hem een grote toekomst.

De Alkmaarders stonden op de rand van uitschakeling toen Stengs in de laatste minuut van de officiële speeltijd de gelijkmaker binnenschoot. "Wat je nodig hebt, is een speler die opstaat. Spelers die heel groot gaan worden in de toekomst, die hebben vaak als ze jong zijn ook al een heel speciaal moment. Ik denk dat dat voor Calvin in de toekomst gaat gelden en vandaag heeft hij dat bewezen", aldus Slot tegenover AZ TV.

Daarmee doelt Slot dus op de gelijkmaker van Stengs. "Dat was natuurlijk echt een ultiem moment, waarmee hij onze club indirect naar de groepsfase heeft geschoten. Daarna mochten we tegen negen man door in een half uur verlenging. Dat moment is cruciaal. Spelers die over een X aantal jaren grote spelers zijn, hebben vaak in het verleden iets bijzonders als dit gedaan. Daar is dit van Calvin denk ik een voorbeeld van."

AZ gaat vrijdagmiddag in de koker voor de loting van de Europa League. Die loting is vanaf 13.00 uur live te volgen op VoetbalPrimeur.