Telegraaf: Ajax slaat toch nog toe en huurt 'buitenkansje' Castillo bij Chelsea

Telegraaf: Ajax slaat toch nog toe en huurt 'buitenkansje' Castillo bij Chelsea

30-08-2019 10:30 Laatste update: 11:56
197

Ajax komt volgens De Telegraaf toch nog in actie op de transfermarkt. De Amsterdammers gaan Juan Familia-Castillo, een 19-jarige Nederlander die al eerder in de jeugd voor Ajax speelde en de hele linkerflank kan bestrijken, huren van Chelsea.

Castillo werd door Ajax opgeleid, alvorens hij in 2016 naar Chelsea vertrok. De 19-jarige Castillo, die voluit Juan Familia Castillo heet, kan de hele linkerflank bestrijken. Het liefst speelt hij echter als linksback. De Telegraaf weet ook te melden dat de Amsterdammers Castillo gaan huren, maar dat directeur voetbalzaken Marc Overmars ook een optie tot koop heeft weten te bedingen.

De transfer is nog niet helemaal rond, maar dat zal volgens de ochtendkrant niet lang meer duren. Castillo was donderdag al op De Toekomst aanwezig om een deel van de medische keuring te doen en voor het in orde maken van het papierwerk. Op korte termijn moet de transfer dus wel afgerond worden.

De jonge linksback gaf al eerder aan dat hij niet verwachtte dat hij het eerste van Chelsea zou halen. Hij wilde op advies van zijn vader goed plannen waar hij zich het beste kon ontwikkelen. Een overstap naar Ajax wordt die volgende stap.