'PEC en Novakovich zijn akkoord, maar Reading maakt definitieve transfer onzeker'

'PEC en Novakovich zijn akkoord, maar Reading maakt definitieve transfer onzeker'

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 11:33vr 30-08-2019 om 11:33

Laatste update: vrijdag 30 augustus 2019 om 11:38vr 30-08-2019 om 11:38

Andrija Novakovich leek op weg te zijn naar PEC Zwolle, maar de Amerikaanse spits is nog altijd niet gepresenteerd bij de club uit Overijssel. Dat heeft volgens De Stentor te maken met Reading, de huidige club van Novakovich, dat een hoge vraagprijs voor de spits hanteert.

De regionale krant schrijft dat PEC met Novakovich zelf akkoord is, maar dat Reading in de weg ligt. De club vraagt een transfersom waar de Zwollenaren niet aan willen voldoen. Het gat tussen de vraagprijs van de Engelsen en hetgeen wat PEC voor Novakovich over heeft is op dit moment zo groot dat een transfer op korte termijn uitgesloten lijkt. De spits kent de Eredivisie al van zijn periode bij Fortuna Sittard, waar hij vorig jaar indruk maakte. Eerder speelde hij ook al voor Telstar in de Keuken Kampioen Divisie.

De clubleiding van PEC wil echter nog niet bij de pakken neerzitten. Ze hopen nog steeds op een akkoord met de club uit het Engelse Championship en blijven in gesprek, zodat de Amerikaan toch nog voor meerdere jaren kan worden vastgelegd. Als Novakovich naar Zwolle komt moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Lennart Thy, die sinds zijn komst naar PEC onomstreden is. Aanvallende middenvelder Zian Flemming wordt, als de Amerikaanse spits wordt gehaald, waarschijnlijk verhuurd door PEC.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Novakovich een versterking voor PEC?

(2401 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws