Malen debuteert in Oranje-selectie, Veltman krijgt ook uitnodiging van Koeman

Malen debuteert in Oranje-selectie, Veltman krijgt ook uitnodiging van Koeman

30-08-2019 12:02 Laatste update: 12:25
215

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn Oranje-selectie bekendgemaakt voor de EK-kwalificatieduels met Duitsland en Estland. PSV'er Donyell Malen maakt zijn debuut in het Nederlands elftal, en ook Ajacied Joël Veltman heeft een plekje in Oranje gekregen. 

Veltman heeft sinds eind 2017 geen wedstrijd meer gespeeld voor het Nederlands elftal. Donny van de Beek (Ajax), Marco Bizot (AZ), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) zaten wel in de voorselectie, maar maken geen deel uit van de definitieve selectie. Van de Beek kampt met een blessure en is daardoor afgehaakt. 

Voor Malen is zijn oproep voor Oranje een beloning voor zijn goede vorm dit seizoen. Sinds Luuk de Jong is vertrokken bij PSV is Malen de eerste spits in Eindhoven. Hij scoorde eenmaal in de Eredivisie en kwam donderdagavond tot twee treffers in het Europese uitduel met Apollon Limassol. 

Nederland begint op vrijdag 6 september aan de EK-kwalificatiecampagne met de uitwedstrijd tegen Duitsland. Het duel wordt gespeeld in Hamburg. Op maandag 9 september volgt opnieuw een uitwedstrijd, in Estland. 

Wedden

Meer odds

In de selectie van Koeman is natuurlijk ook Virgil van Dijk, die donderdag werd verkozen tot Europees Speler van het Jaar, opgenomen.

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Stefan de Vrij (Internazionale), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax)

Middenveld: Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Krasnodar), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax)