PSV'er Ihattaren niet beschikbaar voor Jong Oranje, AZ-spits Boadu debuteert

PSV'er Ihattaren niet beschikbaar voor Jong Oranje, AZ-spits Boadu debuteert

30-08-2019 13:10
178

Myron Boadu debuteert in de definitieve selectie van Jong Oranje. De achttienjarige spits is één van de 23 namen die door bondscoach Erwin van de Looi zijn opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus.

Ajax is met vier spelers (Dani de Wit, Perr Schuurs, Noa Lang en Kjell Scherpen) hofleverancier in de Jong Oranje-selectie. PSV-talent Mohammed Ihattaren stond wel op de voorlopige lijst, maar is op eigen verzoek niet opgenomen in de definitieve selectie. De aanvaller heeft aangegeven in alle rust na te willen denken over zijn toekomst als international. Hij sloeg eerder een uitnodiging van Marokko af.

"Hoewel wij hem graag hadden opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus, wordt zijn keuze door ons als staf van Jong Oranje en door de KNVB gerespecteerd", verklaart Van de Looi over Ihattaren.

De interland tegen Jong Cyprus op dinsdag 10 september is voor Jong Oranje de eerste in de EK-kwalificatiereeks voor het EK van 2021 in Hongarije en Slovenië.

De definitieve selectie van Jong Oranje
Dani de Wit (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Noa Lang (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Justin Kluivert (AS Roma), Calvin Stengs (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Owen Wijndal (AZ), Myron Boadu (AZ), Ludovit Reis (FC Barcelona), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Jan Hoekstra (FC Groningen), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Tyrell Malacia (Feyenoord), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Tahith Chong (Manchester United), Cody Gakpo (PSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) en Danilho Doekhi (Vitesse).