Update: PEC Zwolle bevestigt deal en verhuurt ook Leemans aan RKC Waalwijk

Update: PEC Zwolle bevestigt deal en verhuurt ook Leemans aan RKC Waalwijk

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 13:24vr 30-08-2019 om 13:24

Laatste update: vrijdag 30 augustus 2019 om 16:03vr 30-08-2019 om 16:03

Clint Leemans speelt de rest van het seizoen bij RKC Waalwijk. De promovendus huurt de 23-jarige middenvelder van PEC Zwolle, waar hij geen basisplaats had.

Leemans kwam in de seizoensouverture van PEC Zwolle tegen Willem II nog een uur lang in actie, maar in de tweede, derde en vierde speelronde kwam hij niet voor in de plannen van John Stegeman. Omdat hij niets voelt voor een reserverol, kiest de middenvelder voor RKC. Dat meldt De Stentor.

Naast RKC waren ook Fortuna Sittard en NAC Breda in de markt voor Leemans. Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV en vestigde zijn naam bij VVV-Venlo, waarmee hij eerst kampioen werd van de Eerste Divisie en vervolgens doorbrak in de Eredivisie. Na tien doelpunten voor de Venlonaren maakte hij de overstap naar PEC. Dat werd echter geen succes.

RKC en PEC hebben de Leemans-deal nog niet officieel bevestigd. Vorig jaar zette hij nog zijn handtekening onder een meerjarige verbintenis.

Update 16.03: Leemans gaat inderdaad in Waalwijk aan de slag. De bij PSV opgeleide linkspoot wordt net als teamgenoot Stanley Elbers aan RKC verhuurd, meldt PEC via de officiële kanalen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws