Ajax bereikt akkoord met AZ en laat De Wit na dertien jaar vertrekken

Ajax bereikt akkoord met AZ en laat De Wit na dertien jaar vertrekken

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 14:34vr 30-08-2019 om 14:34

Laatste update: vrijdag 30 augustus 2019 om 14:44vr 30-08-2019 om 14:44

Ajax laat Dani de Wit naar AZ verkassen. Beide clubs hebben een overgang bereikt over de transfer van de aanvallende middenvelder, zo laat Ajax weten via de officiële kanalen. 

De Wit tekent in Alkmaar een contract voor vijf seizoenen. De middenvelder is in zijn nopjes met de transfer. "Dit voelt hartstikke lekker en ik heb er veel zin in",  laat hij weten op de website van zijn nieuwe werkgever. "AZ is een heel grote club, daar wil je graag voor tekenen. We willen dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie en zo ver mogelijk komen in Europa."

Het spannende Europa League-duel tussen Royal Antwerp en AZ volgde De Wit op het puntje van zijn stoel. "Ik zat thuis vol spanning op de bank met mijn vriendin. Het was uiteindelijk toch nog juichen, toen die mooie goal van Stengs binnen viel. We zijn allemaal blij met de overwinning", aldus De Wit.

'Geweldig karakter'
"Dani is een middenvelder met diepgang, spelinzicht en scorend vermogen. Daarbij is dit een jongen met een geweldig karakter, die daarmee een voorbeeld kan zijn voor andere spelers", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts op de transfer. 

De Wit stond bij Ajax nog tot de zomer van 2021 onder contract, maar maakt nu dus de overstap naar AZ. De Wit debuteerde op 25 februari 2018 in de hoofdmacht van Ajax in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0). In totaal kwam hij tot 13 wedstrijden in Ajax 1.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws