Ajax begint eerder in aanloop naar Europese week: PSV trapt ruim twee uur later af

Ajax begint eerder in aanloop naar Europese week: PSV trapt ruim twee uur later af

30-08-2019 16:19 Laatste update: 16:35
90

De KNVB heeft gereageerd op de Champions League-loting van Ajax en de Europa League-loting van PSV. Beide topclubs spelen op zaterdag 14 september – vlak voor aanvang van de beide hoofdtoernooien – een Eredivisie-wedstrijd, waarvan het aanvangstijdstip is aangepast door de voetbalbond.

Ajax zou om 20.45 uur in eigen huis aftrappen tegen sc Heerenveen, maar die wedstrijd is vervroegd naar 18.30 uur, met het oog op de Champions League-wedstrijd tegen Lille van dinsdag 17 september. PSV komt op donderdag 19 september in actie in de Europa League en speelt vijf dagen daarvoor thuis tegen Vitesse: die wedstrijd is juist verplaatst van 18.30 naar 20.45 uur, maakt de KNVB bekend via de officiële kanalen.

Wedden

Meer odds

Aan de aanvangstijdstippen van Feyenoord en AZ, de overige Nederlandse troeven in Europa, is vooralsnog niets veranderd. De Alkmaarders spelen op 14 september in principe vanaf 18.30 uur thuis tegen Sparta, Feyenoord komt één dag later om 14.30 uur in actie tegen ADO Den Haag. Op donderdag 19 september spelen beide clubs hun eerste Europa League-duel: AZ reist af naar Servië voor een krachtmeting met Partizan Belgrado, Feyenoord treft het Schotse Rangers FC op Ibrox.

Na de Europese week – op zondag 22 september – staat de topper PSV-Ajax gepland. De Eindhovenaren meldden deze week dat die wedstrijd mogelijk verplaatst wordt door de KNVB, die hier vooralsnog echter geen nieuws over heeft gebracht.