Kans De Ligt: Chiellini raakt zwaar geblesseerd en ontkomt niet aan operatie

Kans De Ligt: Chiellini raakt zwaar geblesseerd en ontkomt niet aan operatie

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019 om 20:45vr 30-08-2019 om 20:45

Laatste update: vrijdag 30 augustus 2019 om 20:53vr 30-08-2019 om 20:53

Een geluk bij een ongeluk voor Matthijs de Ligt: ploeggenoot en concurrent Giorgio Chiellini heeft een zware knieblessure opgelopen. Het opent de deur voor de Oranje-international naar een basisplaats bij Juventus.

Chiellini raakte vrijdag tijdens de training geblesseerd. Onderzoek wees uit dat er een scheurtje zit in de voorste kruisband van zijn rechterknie. Een operatie is daardoor noodzakelijk, meldt Juventus. De absentie van de 35-jarige routinier vergroot de kansen op een basisplaats voor De Ligt.

De Nederlandse verdediger kwam deze zomer voor 75 miljoen euro over van Ajax, maar hij zat vorige week bij de start van de Serie A nog negentig minuten op de bank in het duel met Parma (1-0). Uitgerekend Chiellini maakte toen het enige doelpunt van de wedstrijd. Tegen het Napoli van onder meer Hirving Lozano lijkt De Ligt zaterdag de aangewezen vervanger van de aanvoerder.

De verwachting is dat Chiellini zo'n drie tot zes maanden buitenspel staat. Naast De Ligt kan trainer Maurizio Sarri centraal achterin kiezen voor Leonardo Bonucci, Daniele Rugani en Merih Demiral.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws