Emmen zakt als kaartenhuis in elkaar: eerste seizoenzege voor PEC Zwolle

30-08-2019 21:54
71

PEC Zwolle heeft zijn eerste overwinning van het Eredivisie-seizoen te pakken. De ploeg van coach John Stegeman was op bezoek bij FC Emmen met 1-3 te sterk en gaat daardoor over de Drentse club heen op de ranglijst.

De start aan De Oude Meerdijk was voor de thuisploeg. Al na zes minuten was het raak via Nick Bakker, die van dichtbij binnentikte na een hoekschop. Lang kon Emmen niet genieten van die voorsprong. Dennis Johnsen maakte zijn eerste treffer in Zwolse dienst door in twee instanties raak te schieten. Na 27 minuten was ook een andere aanwinst trefzeker: Thomas Bruns tikte de bal uit een moeilijke hoek slim langs doelman Dennis Telgenkamp. Ook de pass van Gustavo Hamer was fraai.

PEC wist de rollen daarmee overtuigend om te draaien na een moeilijke start en was nog niet klaar voor rust. Na een bal op de lat van Bruns kopte Iliass Bel Hassani, eveneens een zomerse versterking, van dichtbij binnen. Lennart Thy vond vervolgens ook nog het net, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel.

Emmen zakte na de sterke start als een kaartenhuis in elkaar, maar leek zich in de tweede helft te herpakken. In de jacht op de aansluitingstreffer wist het PEC terug te dringen. Xavier Mous wist een schot van Glenn Bijl met enige moeite te keren, Keziah Veendorp kopte uit een hoekschop net over en Pelle Clement moest een bal van de lijn halen.

Die gemiste kansen tastten het vertrouwen aan bij Emmen, dat het nog wel probeerde maar de laatste twintig minuten een stuk minder gevaarlijk was. PEC haalde daarmee de drie punten binnen. De Zwollenaren klimmen voorlopig naar plek twaalf met vier punten uit vijf duels. Emmen staat vijftiende met drie punten.