Krankzinnige avond voor Babel: vier rode kaarten, drie goals in extra tijd

30-08-2019 22:41 Laatste update: 31-08-2019 06:26
25

De Nederlanders in den vreemde beleefden wisselende ervaringen op de vrijdagavond. Ryan Babel boekte een krankzinnige overwinning met Galatasaray, Luuk de Jong liep met Sevilla tegen zijn eerste puntenverlies van het seizoen aan en Mitchell Dijks en Stefano Denswil konden in extremis alsnog juichen.

Kayserispor-Galatasaray 2-3
Galatasaray keek na 67 minuten tegen een achterstand aan in Kayseri, waarna de wedstrijd compleet tot ontbranding kwam. Aymen Abdennour maakte hands in de zestien, kreeg zijn tweede gele kaart en zag Younes Belhanda een penalty benutten: 1-1. Pedro Henrique werd ook twee keer op de bon geslingerd en Babel zorgde met een van richting veranderd schot voor de late 1-2.

Nadat Emre Mor ook rood kreeg, werd het negen tegen tien. De negen van Kayserispor vochten zich op bewonderenswaardige wijze terug door een treffer van Umut Bulut: 2-2. De koek was echter nog lang niet op: diezelfde Bulut kreeg de vierde (!) rode kaart van de wedstrijd en Adam Büyük schoot in de negende (!) minuut van de blessuretijd nog de 2-3 binnen.

Sevilla-Celta de Vigo 1-1
Ook Sevilla en Celta de Vigo kwamen in de slotfase pas tot leven. Franco Vázquez kopte fraai binnen uit een vrije trap van Éver Banega, maar drie minuten later schoof Denis Suárez de 1-1 binnen. Een 'Kayserisporachtige' slotfase bleef uit in Andalusië: Sevilla en De Jong, die negentig minuten meespeelde, zijn na drie wedstrijden hun maximale score kwijt.

Bologna-SPAL 1-0
Mitchell Dijks, Stefano Denswil en bankzitter Jerdy Schouten waren het Serie A-seizoen met een gelijkspel tegen Hellas Verona en leken ook tegen SPAL niet verder te komen dan een remise. De thuisploeg kreeg verreweg de meeste kansen om te scoren, maar kon de muur van SPAL pas in minuut 93 slechten: Roberto Soriano was de held van de avond.

FC Metz-Paris Saint-Germain 0-2
PSG is het voetbalweekend begonnen met een regelmatige zege op FC Metz. Ángel Di María benutte vroeg in de wedstrijd een penalty en Eric-Maxim Choupo-Moting knikte vlak voor rust de beslissende 0-2 binnen. Het meest opvallende gegeven van de wedstrijd was de basisplek van reservedoelman Marcin Bulka en de reservebeurt van eerste keus Alphonse Aréola, die hard op weg lijkt naar Real Madrid.