De Ligt haalt schouders op: 'En eerlijk gezegd verbaast die kritiek me'

De Ligt haalt schouders op: 'En eerlijk gezegd verbaast die kritiek me'

31-08-2019 07:15 Laatste update: 07:21
49

Matthijs de Ligt herhaalt het nog maar eens: de Golden Boy-winnaar van 2018 ligt absoluut niet wakker van zijn reserverol tegen Parma tijdens het eerste Serie A-weekend van dit seizoen. De twintigjarige verdediger wil eerst acclimatiseren in zijn nieuwe leefomgeving en wennen aan zijn nieuwe club.

Het bankzitten van De Ligt in Parma was zaterdag hét gesprek van de dag op social media. De vijftienvoudig Oranje-international heeft alle 'kritiek' voorbij zien komen. "En eerlijk gezegd verbaast die me. Mijn reserverol past gewoon in het proces van een jonge jongen die naar een Europese topclub gaat", vertelt hij aan De Telegraaf, nog niet wetend dat concurrent Giorgio Chiellini weg zou vallen met een zware blessure.

De Ligt had tijdens de afrondende fase van zijn transfer een gesprek met zijn nieuwe trainer, Maurizio Sarri. "Waarin hij niet alleen aangaf me graag te willen hebben, maar ook dat de eerste maand qua spelen en trainen een hele omslag voor me zou worden. Dat is het volgens hem namelijk voor elke verdediger die met hem werkt", benadrukt hij. Ongeacht zijn reserverol in Parma ziet De Ligt vooruitgang bij zichzelf. "Ik merk dat het elke dag beter gaat, dat ik fitter en sterker word."

La Vecchia Signora speelt zaterdagavond de kraker tegen Napoli: De Ligt mag samen met Daniele Rugani en Merih Demiral uitvechten wie naast Leonardo Bonucci post zal vatten in het hart van de verdediging. Ook wanneer hij weer op de bank plaats moet nemen, maakt de stopper uit Abcoude zich geen zorgen. "Er komen zo veel wedstrijden aan", stelt hij. "Op voetbalgebied, fysiek en mentaal gebied moet ik stappen zetten. Daarvoor moet ik dicht bij mezelf blijven en zal ik me elke dag afvragen of ik er alles uit heb gehaald om beter te worden."