'De gekozen constructie was een idee van Feyenoord, daar spreekt vertrouwen uit'

'De gekozen constructie was een idee van Feyenoord, daar spreekt vertrouwen uit'

Gepubliceerd: zaterdag 31 augustus 2019 om 07:35za 31-08-2019 om 07:35

Laatste update: zaterdag 31 augustus 2019 om 08:46za 31-08-2019 om 08:46

Feyenoord-back Bart Nieuwkoop rondde vrijdag zijn huurtransfer naar Willem II af. De 23-jarige Zeeuw hoopt zich weer in de kijker te spelen bij de club waar hij nog tot medio 2021 vastligt en zou daar zondagmiddag alvast mee kunnen beginnen.

Zijn nieuwe en zijn oude club trappen om 16.45 uur af in het Koning Willem II Stadion. "Het zou een prachtig scenario zijn om tegen Feyenoord te beginnen", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. Nieuwkoop durft zich echter niet rijk te rekenen en wijst naar zijn gebrek aan wedstrijdritme. "Misschien is het beter om het even op te bouwen. Na zondag is het interlandweekeinde. Dan heb ik twee weken om naar mijn debuut toe te werken."

De jeugdinternational van Oranje hoopt in Tilburg de zwaar geblesseerde Fernando Lewis adequaat te vervangen, maar kijkt ook alvast naar volgend seizoen. "De gekozen constructie was een idee van Feyenoord. Ze zagen het erg zitten. Ik ben blij dat de club me niet zomaar wil laten lopen na mijn periode bij Willem II. Daar spreekt vertrouwen uit." De keuze voor De Tricolores is een bewuste, op basis van de samenvattingen in Studio Sport. "Dan valt Willem II op door mooi aanvalsspel. Ik had er een goed gevoel bij. De club heeft een mooi stadion en een prachtige grasmat. Dat vind ik ook belangrijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Hoe gaat Willem II-Feyenoord eindigen?

(1811 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws