Malen: 'Ik hoorde Andries Jonker zeggen dat ik te dik was. Dat verbaasde me'

Malen: 'Ik hoorde Andries Jonker zeggen dat ik te dik was. Dat verbaasde me'

31-08-2019 08:59 Laatste update: 10:48
85

Donyell Malen speelde tussen 2015 en 2017 voor Arsenal, brak daar uiteindelijk niet door en lijkt nu via een omweg alsnog de top te bereiken. De twintigjarige Noord-Hollander is eerste spits van PSV en mag zich binnenkort voor het eerst bij Oranje melden.

Malen arriveerde in 2015 bij Arsenal en mocht meetrainen met het eerste elftal, maar kreeg ook kritiek van toenmalig hoofd jeugdopleidingen Andries Jonker. "Ik hoorde hem zeggen dat ik te dik binnenkwam. Dat verbaasde me", reageert hij in het Algemeen Dagblad op de uitlatingen van de huidige Telstar-trainer. "Ze waren bij Arsenal al twee maanden bezig toen ik kwam. Dan zit je natuurlijk niet meteen op hetzelfde niveau. Wedstrijdfit was ik nog niet, maar te dik? Nee."

Wedden

Meer odds

Na twee jaar Arsenal vertrok Malen naar Eindhoven, waar hij zijn wedstrijden aanvankelijk met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie afwerkte. Een goede leerschool, vindt de spits. "Alles was een ervaring: je leerde voor het eerst op te boksen tegen mannen van 28 of 31 jaar. Voor het eerst spelen voor een vol stadion bij Fortuna Sittard, dat om het kampioenschap streed." Malen spiegelt zich aan enkele van zijn toekomstige collega-internationals. "Het blijkt dat veel jongens die nu op hoog niveau spelen een 'Jong-team' als tussenstap hebben gehad in de Jupiler League. Ook Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong."

De in Wieringen geboren spits zou op vrijdag 6 of maandag 9 september zijn interlanddebuut kunnen maken. Duitsland en Estland zijn dan de tegenstanders van Oranje.