NEC wil niet door met Van den Berg en mede-'bannelingen': Definitief afscheid

NEC wil niet door met Van den Berg en mede-'bannelingen': "Definitief afscheid"

31-08-2019 10:04 Laatste update: 10:47
18

NEC-directeur Wilco van Schaik gaat een druk weekend tegemoet. De Nijmegenaren hopen voor de transferdeadline van maandagavond nog enkele spelers binnen te halen én te slijten.

Van Schaik had kort na de 4-2 zege op Telstar van vrijdagavond nieuws: NEC heeft een akkoord bereikt met het Italiaanse Livorno over de transfer van Sven Braken, die er zelf nog uit moet zien te komen met de Serie B-club. Voormalig Willem II-spits Etien Velikonja moet Braken opvolgen. "We zijn met een aantal namen bezig. Maar hij is wel een kandidaat", liet Van Schaik weten aan Omroep Gelderland. "Daarnaast zoeken we nog een nummer tien. Ik denk dat we daar dit weekend wel uit komen."

De kans is bovendien groot dat NEC nog afscheid moet nemen van een aantal spelers. Mike Trésor Ndayishimiye, Joey van den Berg, Mathias Bossaerts en Paolo Sabak zijn onlangs uit de selectie gezet: voor Ndayishimiye – gelinkt aan Bayern München – is er nog toekomst in De Goffert, voor de overige drie niet. "We hebben definitief afscheid van ze genomen voor de eerste selectie. Er is wel wat interesse voor ze en sommige jongens willen zelf ook graag voetballen", spreekt Van Schaik duidelijke taal.

En dan is er nog de interesse in Jonathan Okita. De 22-jarige Duitser met Belgische roots staat volgens Omroep Gelderland in de belangstelling van Heracles Almelo en meerdere Belgische clubs. Van Schaik houdt alle opties open. "Sommige ploegen gaan dit weekend in paniek raken. Je weet nooit wat er gaat gebeuren. Het zal nog wel druk worden tot maandag", laat hij weten aan het plaatselijke medium.