Driessen: 'Als dit zo blijft, denk ik dat Blind na dit seizoen weg is bij Ajax'

Driessen: 'Als dit zo blijft, denk ik dat Blind na dit seizoen weg is bij Ajax'

31-08-2019 13:38
163

Daley Blind is niet helemaal gelukkig met zijn rol bij Ajax. De 29-jarige linkspoot begon het seizoen als middenvelder, maar tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League speelde hij weer als centrale verdediger. Valentijn Driessen claimt dat daar niet zijn voorkeur ligt.

"Daley Blind heeft aan het begin van het seizoen een gesprek gehad met Ten Hag. Toen heeft hij gezegd: ik wil sowieso op één plaats en mijn voorkeur gaat uit naar het middenveld", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf bij Veronica Inside. "Daar heeft hij ook een paar keer gestaan, want Ten Hag wilde een 'hoofd' op het middenveld. Alleen niet tegen APOEL, toen had hij een paar slagers uit Zuid-Amerika daar staan."

Wedden

Meer odds

Die keuze pakte goed uit, want Blind speelde een prima wedstrijd. "Ten Hag zei ook dat hij daar aan gaat vasthouden, dus Blind achterin. Op het middenveld is het niet veel bijzonders, maar achterin is hij natuurlijk wel veel beter." Volgens Driessen wil Blind daar echter 'het liefst niet spelen'. "Als hij dit had geweten, dan had hij misschien wel toegehapt richting Atlético Madrid. Al haakten die uiteindelijk zelf af."

Toch twijfelt Driessen aan de toekomst van de Oranje-international bij Ajax. "Als dit zo blijft, denk ik dat Blind aan het einde van het seizoen weg is."