Witte rook uit Brussel: PSV neemt weer tijdelijk afscheid van Luckassen

Witte rook uit Brussel: PSV neemt weer tijdelijk afscheid van Luckassen

31-08-2019 15:19 Laatste update: 15:31
50

Derrick Luckassen is speler van Anderlecht. Paars-Wit heeft de huurtransfer van de PSV-verdediger zaterdagmiddag wereldkundig gemaakt.

Luckassen wordt tot het einde van het seizoen uitgerleend aan Anderlecht, dat bovendien een optie tot koop heeft bedongen. Vorig seizoen werd hij al verhuurd aan Hertha BSC. De 24-jarige verdediger kwam in 2017 over van AZ, maar kon onder Phillip Cocu en Mark van Bommel niet op veel speeltijd rekenen. Na zijn terugkeer uit Berlijn stond hij in de basis tegen Ajax en de beide wedstrijden tegen FC Basel. Daarna kreeg hij echter te horen dat hij kon vertrekken.

In Brussel wil Luckassen sportieve revanche nemen. "Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV toonde dat ik opnieuw helemaal fit ben", laat hij weten aan de clubsite. "Ik kijk ernaar uit om in deze club, met spelers zoals Kompany (tot voor kort speler-trainer, red.), opnieuw naar mijn beste niveau te groeien."

Anderlecht stelt alles in het werk om zijn nieuwste aanwinst zondag in te kunnen zetten tegen Standard Luik. De kraker in de Lotto Arena begint om 18.00 uur.