LIVE-discussie: Groningen-coach Buijs kiest opvallende basisspeler tegen Heracles

LIVE-discussie: Groningen-coach Buijs kiest opvallende basisspeler tegen Heracles

31-08-2019 19:10 Laatste update: 19:22
23

FC Groningen speelt zaterdag zijn tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De Groningers kunnen tegen Heracles Almelo niet meer beschikken over de naar PSV vertrokken Ritsu Doan.

Trainer Danny Buijs voert twee wijzigingen door. De geblesseerde Ramon Pascal Lundqvist en de gepasseerde Gabriel Gudmundsson maken plaats voor Mohamed El Hankouri en Django Warmerdam. Laatstgenoemde kreeg eerder deze zomer te horen dat hij mag vertrekken en lijkt op weg naar de uitgang. Doelman Sergio Padt maakt zich op voor zijn tweehonderdste officiële duel voor de Groningers. Het eerste thuisduel van Groningen eindigde in een 1-3 nederlaag tegen FC Twente.

Heracles Almelo wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. Bij de Heraclieden staat Tim Breukers voor het eerst dit seizoen in de basis. Hij neemt de plek in van Navajo Bakboord. Trainer Frank Wormuth kan nog niet beschikken over Mo Osman, die herstellende is van een spierblessure. Ook Jesper Drost is er na een knieblessure nog niet bij tegen zijn oude ploeg.

De optellingen

FC Groningen: Padt; Zeefuik, Itakura, Te Wierik, Absalem; Hrustic, Matusiwa, Schreck, Warmerdam, El Hankouri; Sierhuis.

Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Merkel, Mauro Junior; Van der Water, Dessers, Konings.