De Boer verliest koppositie na onbegrijpelijke misser van sterspeler Martínez

01-09-2019 06:50
13

Frank de Boer heeft zaterdag met Atlanta United een dure nederlaag geleden in de Major League Soccer. De titelhouder ging met 3-1 onderuit bij Philadelphia Union, dat daardoor de kopposite in de Eastern Conference overneemt. Deze misser van Josef Martínez, bij een 1-1 stand, brak Atlanta op.

Martínez had de score op slag van rust nog wel op zeer stijlvolle wijze geopend. De Venezolaanse aanvaller scoorde daarmee voor het dertiende competitieduel op rij. Na de onderbreking ging het echter mis voor Atlanta. Brendan Aaronson tekende na ruim een uur voor de 1-1 en door goals van Kacper Przybylko en Sergio Santos in de 86e en 88e minuut ging het na zeven overwinningen op rij weer eens mis voor De Boer.

Atlanta blijft steken op 48 punten uit 28 duels. Philadelphis leidt de dans in de Eastern Conference met 51 punten uit 29 duels, New York City staat nu tweede met 50 punten uit 27 wedstrijden. De ploeg van De Boer legde dinsdag nog beslag op de US Open Cup, het Amerikaanse bekertoernooi.