L'Équipe: Neymar besluit bij PSG te blijven na mislukte handreiking van 20 miljoen

L'Équipe: Neymar besluit bij PSG te blijven na mislukte handreiking van 20 miljoen

01-09-2019 07:32 Laatste update: 10:27
60

Neymar wil niets liever dan terugkeren naar FC Barcelona, maar hij lijkt zich te moeten verzoenen met nog een seizoen Paris Saint-Germain. De Braziliaanse ster heeft zijn familie zelfs al laten weten dat hij deze zomer niet meer wegkomt uit Frankrijk.

Dat meldt L'Équipe althans. Volgens de Franse sportkrant komt daarmee een einde aan de transfersoap rond de 27-jarige aanvaller. Neymar koesterde lang de hoop dat Barça en PSG eruit zouden komen, maar ondanks verwoede onderhandelingen waren beide partijen zaterdagavond nog niet nader tot elkaar gekomen. De dribbelaar besloot daarop de knoop door te hakken en zijn entourage in te lichten over het feit dat hij ook komend seizoen in Parijs speelt.

Dat is een forse tegenvaller voor Neymar, die er alles aan deed om een transfer mogelijk te maken. Volgens onder meer L'Équipe en Diario Sport was hij zelfs bereid om twintig miljoen euro uit eigen zak te betalen om het verschil tussen beide clubs te overbruggen. De Catalanen boden 130 miljoen euro, plus Ivan Rakitic en Jean-Clair Todibo in een definitieve transfer en Ousmane Dembélé op huurbasis. PSG wilde tenminste 150 miljoen ontvangen.

De handreiking van Neymar werd afgeslagen door de Franse kampioen. PSG wees onder meer op het feit dat het te kort dag was om de drie Barça-spelers te overtuigen van een overstap, aldus Sport. Vooral Dembélé zou zijn twijfels hebben.

Die berichtgeving strookt overigens niet helemaal met de uitspraken van PSG-directeur Leonardo. "Geen enkele club heeft het geld om Neymar te halen, dus er is een aanbieding nodig met een directe vervanger en misschien nog andere spelers. Daar staan we voor open", liet de Braziliaan weten. De transferwindow sluit maandagavond.