Hakon Evjen op links

'AZ ziet bod van 2 miljoen op vermeend Ajax-target afgewezen in Noorwegen'

'AZ ziet bod van 2 miljoen op vermeend Ajax-target afgewezen in Noorwegen'

01-09-2019 07:55
43

AZ mengt zich in de strijd om het Noorse talent Hakon Evjen, zo melden Noorse media dit weekend. De Alkmaarders brachten een bod uit van zo'n twee miljoen euro, maar dat is door zijn club FK Bodø/Glimt afgewezen.

De negentienjarige aanvallende middenvelder werd onlangs al nadrukkelijk gelinkt aan Ajax, Anderlecht, Manchester City en Manchester United. Hij is dit seizoen de smaakmaker bij de Noorse koploper FK Bodø/Glimt met negen goals en vier assists in achttien competitieduels. Evjen speelt in eigen land voornamelijk aan de rechterkant. Of AZ een verbeterd bod zal uitbrengen, is niet duidelijk.

Technisch directeur Aasmund Björkan van Bodø/Glimt bevestigt dat er aanbiedingen zijn binnengekomen voor de Noorse jeugdinternational. 'Er is veel belangstelling voor Hakon, want hij kent een geweldig seizoen. Maar de transferdeadline sluit bijna, dus er zijn nog maar een paar dagen", vertelt hij aan de Noorse tak van Eurosport. Evjen heeft nog een contract tot medio 2021.

AZ versterkte zich deze zomer onder meer met Zakaria Aboukhlal, die overkwam van PSV en eveens als rechtsbuiten uit de voeten kan.