'De Ligt loopt wat achter, we hoopten op meer tijd om hem te laten wennen'

'De Ligt loopt wat achter, we hoopten op meer tijd om hem te laten wennen'

01-09-2019 08:52
119

Juventus-assistent Giovanni Martusciello heeft het opgenomen voor Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger heeft volgens hem enkel tijd nodig na zijn ongelukkige debuut in de Serie A-topper tegen Napoli (4-3).

Martusciello zat zaterdag opnieuw op de bank bij de Italiaanse kampioen, omdat trainer Maurizio Sarri nog herstellende is van een longontsteking. Hij zag Juventus in een tijdsbestek van vijftien minuten een riante 3-0 voorsprong uit handen geven. "Je kunt een treffer incasseren, maar niet drie in vijftien minuten", stelt de assistent-coach in Italiaanse media.

"Misschien waren we te zelfverzekerd na de 3-0, we lieten Napoli zich terug knokken. Als je een fout maakt in je positionering en verdedigt vanuit een reactie, dan ga je doelpunten tegen krijgen tegen dit soort spelers", vervolgt Martusciello, die daarmee op De Ligt leek te doelen, hoewel hij diens naam niet noemde.

De oud-Ajacied kwam nog wel aan bod. "Hij loopt wat achter als het gaat om het leren van ons systeem", aldus Martuschiello. "Hij speelt nu in een zware competitie en is overgekomen van een team dat toch anders speelt. We hoopten op meer tijd om hem te laten wennen, maar de blessure van Chiellini zorgde ervoor dat we onze plannen moesten veranderen."

Toch stipt Martusciello ook een lichtpuntje aan. "Ook De Ligt speelde goed in het eerste uur, dus hij komt er wel. We moeten als staf blijven geloven in onze aanpak, zodat we dezelfde koers blijven varen."