Puntje van kritiek op beleid Ajax: 'Daardoor valt miskoop van 8 miljoen minder op'

Puntje van kritiek op beleid Ajax: 'Daardoor valt miskoop van 8 miljoen minder op'

01-09-2019 09:55
143

Marc Overmars verdient de credits voor het aan boord houden van diverse steunpilaren bij Ajax, maar de directeur spelersbeleid is tegelijkertijd verantwoordelijk voor de nodige miskopen. Dat stelt Dick Sintenie, journalist van Het Parool.

"Doordat er zulke grote bedragen zijn binnengekomen, valt een miskoop van 8 miljoen euro minder op", doelt Sintenie in gesprek met de NOS op Lisandro Magallán (9 miljoen) en Hassane Bandé (8,25 miljoen). Toch hoor je daar bijna niemand over. "De prestaties zijn ook zo geweldig geweest. Dat straalt op iedereen af, ook op Overmars. Terecht, want dat heeft-ie toch mooi voor elkaar gekregen."

Wedden

Meer odds

Sintenie vindt het knap dat Overmars erin is geslaagd 'grote spelers binnenboord te houden'. "Al zie je ook wel bepaalde mankementen in het beleid." Zo werd naast Magallán Perr Schuurs gehaald voor de opvolging van Matthijs de Lgt. "Eigenlijk hebben ze daar deze zomer Álvarez ook nog eens voor bijgehaald. Die is gescout als centrale verdediger. Dat zijn er dus drie, waar heel veel geld voor is betaald. Maar als we dan kijken naar de wedstrijd Ajax-Apoel Nicosia van afgelopen woensdag, is het opnieuw Veltman die daar op die positie staat."

"De man die twee maanden geleden te horen kreeg dat hij weg mocht en nu toch heeft verlengd...", aldus Sintenie, die op rechtsback hetzelfde verhaal ziet. "Luis Orejuela is gekomen. Alweer weg. Rasmus Kristensen is gekomen voor veel geld. Alweer weg. En eigenlijk moet Veltman daar ook staan. Dus de man die eigenlijk weg mocht, is op twee posities min of meer onmisbaar."