VI kondigt Feyenoord-deal aan: miljoenenaanwinst zit in vliegtuig naar Nederland

VI kondigt Feyenoord-deal aan: miljoenenaanwinst zit in vliegtuig naar Nederland

01-09-2019 11:30 Laatste update: 12:02
232

Het gaat écht gebeuren, de miljoenentransfer van Marcos Senesi naar Feyenoord. De Argentijnse verdediger staat maandag al op het trainingsveld in Rotterdam. Dat meldt Voetbal International zondagochtend. 

De 22-jarige Senesi heeft zondag het vliegtuig naar Nederland gepakt. Maandag signeert hij een meerjarig contract bij zijn nieuwe club, weet VIDe linksbenige stopper beschikt over een Italiaans paspoort en daardoor hoeft Feyenoord geen werkvergunning voor hem te regelen. 

Nadat de naam van Senesi een paar weken geleden voor de eerste keer was gevallen bij Feyenoord, ontstond er een heuse soap rond de verdediger. Zijn transfer naar Nederland bleek gecompliceerd. VI schrijft dat onderhandelingen tussen Feyenoord en San Lorenzo vier weken geduurd hebben. In de afgelopen dagen zou Feyenoord daarbij concurrentie hebben gekregen van andere geïnteresseerde clubs. Het is de Rotterdammers nu toch gelukt om Senesi te strikken. Naar verluidt kost hij zes à zeven miljoen euro. 

Senesi werd deze maand geselecteerd voor de nationale ploeg van Argentinië. In eigen land staat hij bekend als een groot talent. Zaterdagavond nam hij in tranen afscheid bij San Lorenzo.