'Exit bij FC Utrecht: Bergström ontbreekt om buitenlandse transfer af te ronden'

'Exit bij FC Utrecht: Bergström ontbreekt om buitenlandse transfer af te ronden'

01-09-2019 11:58 Laatste update: 12:29
30

Emil Bergström staat voor een vertrek bij FC Utrecht. De Zweedse verdediger ontbreekt zondag in de wedstrijdselectie van de Domstedelingen, omdat hij bezig is met een transfer. Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad. 

Volgens VI wordt Bergström waarschijnlijk verhuurd aan buitenlandse club. Het is nog onbekend waar de routinier aan de slag gaat. Bergström heeft blijkbaar aan Utrecht gevraagd om mee te werken aan een vertrek. 

Bergström was tijdens de eerste speelronde van dit Eredivisie-seizoen nog basisspeler. Tegen ADO Den Haag (2-4 zege) stond de drievoudig international van Zweden 90 minuten in de basis. Na de komst van huurling Justin Hoogma belandde Bergström echter op de bank. Hij kwam tijdens de afgelopen drie competitieduels geen minuut in actie. In 2018/19 zat de Zweed ook al regelmatig op de bank. Toen kregen Willem Janssen en Timo Letschert de voorkeur. 

Utrecht legde Bergström in de zomer van 2018 vast. Hij kwam destijds over van Rubin Kazan. Het contract van Bergström loopt door tot medio 2021. 

Utrecht trapt zondagmiddag om 12.15 uur af tegen FC Twente.