Cantalapiedra en goudhaantje Vuckic bezorgen ongeslagen Twente winst op Utrecht

01-09-2019 14:12 Laatste update: 14:21
254

Promovendus FC Twente is na vijf speelrondes nog altijd ongeslagen. Zondagmiddag werd FC Utrecht met 3-1 verslagen in de Grolsch Veste.

In een niet al te verheffende eerste helft in Enschede leidde de VAR de 1-0 van de thuisploeg in. Scheidsrechter Jeroen Manschot zag een handsbal van FC Utrecht-captain Willem Janssen over het hoofd, maar na inmenging van de videoscheids ging de bal alsnog op de stip. Aitor Cantalapiedra schoot gedecideerd binnen.

Ook het tweede doelpunt van de middag kwam van de voet van een Spanjaard. Vorig week was FC Utrecht-spits Adrián Dalmau trefzeker als invaller en ook nu was de aanvaller trefzeker vanaf de bank. In de 59e minuut, zo'n vijftien minuten na zijn invalbeurt, scoorde Dalmau op aangeven van Issah Abass.

De drie punten bleven uiteindelijk in de Grolsch Veste. Vuckic zorgde voor het hoogtepunt van de middag: met een fraai schot in de verre hoek tekende de Twente-spits voor z'n vierde treffer van het seizoen. Bijzonder: alle schoten van Vuckic op doel in de Eredivisie leverden dit seizoen een treffer op.

In blessuretijd ging de bal opnieuw op de stip, na een overtreding van Leon Guwara op Cantalapiedra. De Utrecht-back kreeg rood en Cantalapiedra schoot z'n tweede van de middag binnen.

Twente heeft nu twee keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. De formatie van trainer Gonzalo Garcia Garcia staat op 9 uit 5, klimt over FC Utrecht heen en is gedeeld koploper met Willem II. De Domstedelingen hebben zeven punten. Vorige week verloor Utrecht ook al, toen in eigen huis van VVV-Venlo.

De complete top-drie komt zondagmiddag nog in actie. Ajax trapt om 14.30 uur af tegen Sparta, Feyenoord speelt om 16.45 uur tegen Willem II en om 20.00 uur begint RKC-PSV.