Update: 'Bayern bedenkt zich en blaast Boateng-transfer alsnog af'

Update: 'Bayern bedenkt zich en blaast Boateng-transfer alsnog af'

02-09-2019 11:29 Laatste update: 10:59
160

Jérôme Boateng gaat de overstap maken van Bayern München naar Juventus. Dat meldt BILD zondagmiddag. Boateng ontbrak zondag tijdens een fotosessie van Bayern en dat was omdat de Duitse stopper bezig is om zijn overstap naar Turijn af te ronden. 

Bij Juve wordt Boateng concurrent van zomeraanwinst Matthijs de Ligt. De Oude Dame besloot dit weekend op zoek te gaan naar een extra verdediger, omdat Giorgio Chiellini zwaargeblesseerd is. De routinier liep vrijdag een knieblessure op. Hij is lang uit de roulatie.

De dertigjarige Boateng speelt al sinds 2011 voor Der Rekordmeister. Deze zomer werd hij al een aantal keer gelinkt aan een vertrek uit München. Met de transferdeadline voor de deur leek het niet meer tot een afscheid te komen. BILD weet nu dus te melden dat Juventus aan de haal gaat met de 76-voudig international van Duitsland. 

De Ligt stond zaterdagavond voor de eerste keer in de basis in een Serie A-duel. Juve won met 4-3 van SSC Napoli. De Ligt werd na het spectaculaire duel stevig aangepakt door Italiaanse media. Bij diverse tegendoelpunten zag de voormalig Ajax-captain er niet goed uit. 

Update 02/09 11.29: De aangekondige overstap van Boateng naar Turijn gaat níet door. Dat melden Duitse media op deadline day. Bayern München heeft besloten om de deal af te blazen. Juve moet nu snel doorschakelen en heeft twee alternatieven in het vizier: Shkodran Mustafi (Arsenal) en Dejan Lovren (Liverpool).