Yeboah (rechts) met ex-PSV'er Hirving Lozano

Update: 'VVV aan de haal met Wolfsburg-aanvaller, Susic vertrekt op valreep'

Update: 'VVV aan de haal met Wolfsburg-aanvaller, Susic vertrekt op valreep'

02-09-2019 07:55 Laatste update: 07:55
75

John Yeboah gaat aan de slag in de Eredivisie. Dat melden Duitse media zondagmiddag. Onbekend is nog welke Nederlandse ploeg aan de haal gaat met de aanvaller van VfL Wolfsburg. 

Afgelopen seizoen kwam de negentienjarige Yeboah twee keer in actie in de Bundesliga namens Wolfsburg. Namens het beloftenteam van de club scoorde hij liefst twintig keer. Nu heeft Wolfsburg dus besloten om Yeboah op huurbasis naar de Eredivisie te sturen. Daar moet hij speelminuten gaan maken op het hoogste niveau. Het is nog niet bekend welke club Yeboah gaat inlijven. 

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen kwam Yeboah in actie in het Philips Stadion. Medio juli werkten PSV en Wolfsburg daar een oefenduel met elkaar af. In de Bundesliga zat Yeboah dit seizoen twee keer op de bank. Trainer Oliver Glasner kiest voor andere spelers. 

Update 02/09, 7.55 uur: VVV-Venlo gaat aan de haal met John Yeboah. De club van trainer Robert Maaskant hoopt de negentienjarige vleugelaanvaller maandag te presenteren, meldt de Limburger. Daar tegenover staat dat VVV alsnog afscheid lijkt te nemen van Tino-Sven Susic. De middenvelder is in gesprek met Hajduk Split, de club waar hij tussen 2012 en 2016 al speelde.