Diepe frons bij verraste Ziyech: 'Dit is ook weer zoiets geks, weet ik niks van'

Diepe frons bij verraste Ziyech: 'Dit is ook weer zoiets geks, weet ik niks van'

Gepubliceerd: zondag 1 september 2019 om 17:31zo 01-09-2019 om 17:31

Oranje-bondscoach Ronald Koeman suggereerde vorige week bij Studio Voetbal dat Marokkaanse voetballers met een dubbele nationaliteit een premie krijgen van de voetbalbond als ze voor een interlandcarrière bij Marokko kiezen. Onzin, stelt Hakim Ziyech.

De sterspeler van Ajax verkoos enkele jaren geleden Marokko boven het Nederlands elftal. Als hij door de NOS wordt geconfronteerd met de suggestie van Koeman, fronst Ziyech diep. "Ik weet dat mensen tegenwoordig de gekste dingen verzinnen. Dit is ook weer zoiets geks. Ik weet daar niets van."

Ziyech maakt duidelijk dat hij en andere spelers als Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi nooit geld hebben gekregen voor hun keuze. "Als je een beetje logisch nadenkt: welke bond betaalt geld om voor een bepaald land te kiezen? Geen één toch?"

Geen uitdaging
In de gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta was Ziyech goed voor twee goals. "Het begin was lastig", zegt de spelmaker, die het krachtsverschil uiteindelijk groot vond. "Ik heb vorig jaar ook al gezegd: de competitie is niet meer echt een uitdaging. Het is aan mij om belangrijk te zijn en het uiterste eruit te halen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws