Koningskoppel Lacazette-Aubameyang helpt Arsenal aan punt tegen Spurs

01-09-2019 19:22 Laatste update: 19:45
15

Een vermakelijke editie van de North London Derby tussen Arsenal en Tottenham Hotspur heeft zondag geen winnaar opgeleverd. De twee Engelse topclubs verdeelden de goals eerlijk: 2-2.

Spurs schoot in het Emirates Stadium uit de startblokken en kwam na tien minuten op voorsprong. Christian Eriksen, die ondanks een sluimerende vertrekwens niet meer lijkt te transfereren in de zomerse transferperiode, opende de score na geklungel in de Arsenal-defensie en van doelman Bernd Leno.

De bezoekers pakten door, kwamen via Heung-Min Son bijna op een ruimere voorsprong en mochten na veertig minuten voor de tweede keer juichen. Granit Xhaka beging in de eigen zestien een onbegrijpelijke overtreding op Son. Harry Kane had vervolgens geen moeite de penalty te benutten.

Arsenal zette daar weinig tegenover, maar maakte op slag van rust wel de aansluitingstreffer. Alexandre Lacazette nam de bal knap mee en tekende voor de 1-2.

In de tweede helft kon de aantrekkelijke derby alle kanten op. Kane kopte op de paal, maar naarmate het duel vorderde werd Arsenal steeds dominanter. Dat leverde twintig minuten voor tijd de gelijkmaker op. Pierre-Emerick Aubameyang tikte een voorzet van Matteo Guendouzi binnen: 2-2. Dat was ook de eindstand.