'Ik wilde verder kijken, maar op zeker moment zei Ajax 'nee'. Dan wordt 't lastig'

'Ik wilde verder kijken, maar op zeker moment zei Ajax 'nee'. Dan wordt 't lastig'

01-09-2019 20:36 Laatste update: 21:01
38

Het kan deze week niet op voor Joël Veltman. Na de Champions League-kwalificatie met Ajax, zijn contractverlenging en de 1-4 zege op Sparta meldt de verdediger zich maandag in Zeist bij het Nederlands elftal. Veltman kan niet wachten.

"Ja, het is fantastisch. Het kan gewoon echt niet mooier", zegt hij tegen Ajax Life. "Ik wil zelf nog beter, maar ik denk dat het een mooie beloning is voor het harde werken tijdens en na mijn revalidatie. Het is duidelijk waar ik het allemaal voor heb gedaan. Ik heb ook nooit een streep door Oranje gezet."

Veltman wist een dag voor de bekendmaking van de Oranje-selectie al dat hij erbij zou zitten. "Ik ging donderdag mijn contract verlengen en toen hoorde ik het. De bondscoach belt volgens mij altijd met de trainer. De trainer vertelde het: Joël, je zit er morgen bij. Dat was wel lekker. Ik wist het dus al een dag eerder dan jullie."

Door zijn nieuwe contract ligt Veltman nog twee jaar vast in Amsterdam. Aanvankelijk leek een vertrek in de maak voor de 19-voudig international. "Iedereen kende mijn intenties. Ik wilde verder kijken, maar op een zeker moment zei Ajax 'nee' en dan gaat er een streep onder en wordt het lastig. (...) Ik ben geen type dat dan dingen gaat roepen in de media of niet naar trainingen komt. Natuurlijk had ik plannen en was het even teleurstellend, maar dat kan ik prima parkeren."