Fenomeen Mitroglou leidt PSV in de tweede helft naar overwinning bij RKC

01-09-2019 21:51 Laatste update: 21:57
163

PSV heeft de draad in de Eredivisie opgepakt met een moeizame zege bij RKC Waalwijk: 1-3. Timo Baumgartl en Kostas Mitroglou beslisten de wedstrijd een kwartier voor tijd met hun eerste doelpunten in de Eredivisie.

PSV kwalificeerde zich donderdag relatief eenvoudig voor de Europa League-groepsfase door een 0-4 overwinning op het Cypriotische Apollon Limassol. In vergelijking met die wedstrijd, was Steven Bergwijn er weer bij. De aanvaller ontbrak op Cyprus door een hamstringblessure. Op bezoek in Waalwijk besloot PSV weer in te zakken om op die manier ruimte te maken voor de counter, maar die speelwijze werkte matig.

RKC kon in de eerste helft makkelijk meekomen en van een kwaliteitsverschil tussen de tweede clubs was weinig te merken. Kort voor rust kwam de thuisploeg zelfs brutaal op voorsprong. Melle Meulensteen kwam voor zijn man en volleerde van dichtbij raak: 1-0.

Na rust nam PSV meer initiatief én kwam fenomeen Mitroglou in het veld voor Pablo Rosario. Dat wierp meteen zijn vruchten af. Eerst werkte Paul Quasten de bal in zijn eigen doel na een lage voorzet van Mohammed Ihattaren, die in de tweede helft een centralere rol had.

Een kwartier voor tijd kwam PSV op voorsprong. Baumgartl maakt met een schot uit de draai zijn eerste doelpunt in Eindhovense dienst. Enkele minuten loodste Mitroglou zijn ploeg in veilige haven. De Griekse spits kreeg de bal op een presenteerblaadje van Bruma en tekende voor zijn eerste Eredivisie-treffer. Het enige smetje op de avond van PSV was het uitvallen van Bergwijn.