De Eredivisie-flops: Rosario, Stengs en dramatisch duo van Emmen

De Eredivisie-flops: Rosario, Stengs en dramatisch duo van Emmen

02-09-2019 10:00 Laatste update: 04-09-2019 07:13
53

Calvin Stengs en Pablo Rosario kwamen zeer matig voor de dag tijdens speelronde vijf in de Eredivisie. De vleugelaanvaller van AZ en de middenvelder van PSV behoren samen met acht anderen tot ons wekelijkse floplijstje.

Dennis Telgenkamp (FC Emmen)
Oef, wat was het matig, wat Telgenkamp liet zien tijdens het verloren thuisduel met PEC Zwolle. Bij twee tegengoals ging de goalie in de fout. 

Lassane Faye (Sparta)
Faye beleefde op Het Kasteel een horrormiddag tegen Ajax. De linksback wist zich totaal geen raad met de aanvallers van Ajax - en dan vooral met Hakim Ziyech, die in een vrije rol op recht kon doen wat-ie wilde. 

Leon Guwara (FC Utrecht)
Eén van de zwakkere spelers bij een slap en ongeïnspireerd FC Utrecht, dat zondag volledig terecht onderuit ging in Enschede. Verloor veel duels en leverde ballen in. In de slotminuten kreeg Guwara rood.

Dirk Abels (Sparta)
Net als teamgenoot Faye dissonant aan Sparta-zijde. Werd compleet zoekgespeeld en veroorzaakte na rust ook nog eens een penalty. 


Justin Ogenia (Willem II)
In de categorie 'dramadebuut': Ogenia viel in de slotfase van Willem II-Feyenoord in voor Damil Dankerlui en maakte vrijwel direct daarna een overtreding die de gasten een strafschop opleverde. Steven Berghuis schoot vanaf de stip raak. 

Pablo Rosario (PSV)
De inmiddels relatief ervaren Rosario zou een van de spelers moeten zijn die PSV bij de hand neemt wanneer het niet draait, maar in Waalwijk had hij geen idee wat-ie met de bal moest doen. Pas na de pauze, toen Mark van Bommel Rosario hem had gewisseld en een extra spits in het veld had gebracht, kwam de vice-kampioen op stoom. 

Danny Post (VVV-Venlo)
Benadeelde zijn eigen ploeg door twee hele domme gele kaarten te pakken tegen ADO. Met een man minder kon VVV geen vuist meer maken. 

Henk Bos (FC Emmen)
Emmen bakte er vrijdagavond tegen PEC werkelijk niets van. Bos deed met en zonder bal álles verkeerd. Een dikke onvoldoende. 


Vangelis Pavlidis (Willem II)
Dit seizoen on fire, met vier goals in drie duels, maar tegen Feyenoord beleefde Pavlidis een complete offday. Alle ballen sprongen van zijn voet. 

Calvin Stengs (AZ)
Een misser van Ronald Koeman, hoorde je afgelopen week, géén Stengs bij de selectie van Oranje. Tegen Vitesse (2-1) liet het groeibriljantje van AZ zondag dat hij echter nog veel te leren heeft. Stengs speelde erg slecht. Hij moet constanter worden, dáárna komt het Nederlands elftal vanzelf. 

Wie vond jij de flop van speelronde vijf? Deel het in de comments!