Van der Vaart en Janssen kritisch op 'slenterende' PSV'er: 'Hij doet maar wat'

Van der Vaart en Janssen kritisch op 'slenterende' PSV'er: 'Hij doet maar wat'

Gepubliceerd: maandag 2 september 2019 om 07:24ma 02-09-2019 om 07:24

Rafael van der Vaart en Theo Janssen zijn niet onder de indruk van wat Pablo Rosario en Erick Gutiérrez momenteel laten zien bij PSV. Met name de Mexicaanse controleur kan de analisten niet overtuigen.

Van der Vaart is sowieso niet onder de indruk van het spel van de Eindhovenaren tegen promovendus RKC Waalwijk (3-1). De oud-international moet lachen om de term 'powerplay' die coach Mark van Bommel gebruikt. "Ze hebben zulke goede aanvallers, maar die worden nauwelijks bediend", zegt hij bij Studio Voetbal.

"De spelers die op het middenveld staan, zorgen niet voor aanvoer", vult Janssen aan. "Die Erick Gutiérrez stapt gewoon op de raarste momenten uit. Daardoor komt er een gat op het middenveld, dat is niet normaal. Hij doet maar wat en loopt alleen maar achter de bal aan. En dan slentert hij terug. Dat gebeurde de hele tijd."

"En dat is al in de 23e minuut, hij lijkt al moe", stelt Van der Vaart, die ook ziet dat Rosario het moeilijk heeft. "Rosario vind ik ook zo tegenvallen. Hij zat vorig seizoen tegen Nederlands elftal aan, dat zou je nu echt niet meer zeggen."

Janssen vindt dat Van Bommel het middenveld moet aanpassen. "Het klopt nu niet en dat heeft te maken met die twee."

Poll

Moet Van Bommel vasthouden aan Gutiérrez en Rosario?

(3350 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws