Update: De Telegraaf: Ajax niet in de race voor ervaren Duitse middenvelder

Update: De Telegraaf: Ajax niet in de race voor ervaren Duitse middenvelder

02-09-2019 14:30 Laatste update: 14:30
127

Ajax wil zich deze zomer nog één keer roeren op de transfermarkt. De Amsterdammers strijden met onder meer Hannover 96 om de handtekening van Dennis Aogo, zo claimt BILD althans.

De twaalfvoudig Duits international vertrok deze zomer transfervrij bij VfB Stuttgart en kan daardoor ook na het sluiten van de transfermarkt nog worden vastgelegd. De 32-jarige Aogo kwam het afgelopen seizoen tot vijftien optredens in de Bundesliga. Dat deed hij voornamelijk als verdedigende middenvelder, maar hij kan ook als linkshalf en linksback uit de voeten.

Vanwege zijn veelzijdigheid ziet Ajax in hem de ideale back-up-speler, weet BILD. De concurrentie is wel fors. 2. Bundesliga-club Hannover zat al om tafel met de belangenbehartiger van de speler en ook Champions League-deelnemers Dinamo Zagreb en Rode Ster Belgrado tonen interesse.

Aogo begon zijn carrière bij SC Freiburg. Hij speelde vervolgens voor Hamburger SV en Schalke 04, voordat hij in 2017 bij Stuttgart terechtkwam. 

Update 14.30 uur: Ajax is niet in de race voor Dennis Aogo, zo meldt De Telegraaf. De ochtendkrant ontkracht de interesse van de Eredivisie-kampioen in de 32-jarige middenvelder.