Serieuze concurrentie voor De Jong: Sevilla betaalt miljoenen voor Chicharito

Serieuze concurrentie voor De Jong: Sevilla betaalt miljoenen voor Chicharito

02-09-2019 12:05 Laatste update: 12:10
41

Javier Hernández wordt de nieuwe concurrent van Luuk de Jong bij Sevilla. De Mexicaanse spits ruilt West Ham United per direct in voor de Primera Division. Dat bevestigen beide clubs maandag via de officiële kanalen. 

Hernández - voetbalnaam: Chicharito - was twee seizoenen in dienst van West Ham. Eerder speelde de aanvaller voor onder meer Bayer Leverkusen, Real Madrid en Manchester United. Sevilla betaalt naar verluidt 8 miljoen euro voor de international. 

Namens West Ham tekende de 31-jarige Hernández sinds medio 2017 voor 17 doelpunten in 63 officiële duels. The Hammers betaalden deze zomer een recordbedrag voor Sébastian Haller en waren daarna bereid om mee te werken aan een afscheid van de Mexicaan.

Sevilla was op zoek naar een extra spits sinds de verkoop van Wissam Ben Yedder. AS Monaco betaalde twee weken terug zo'n 40 miljoen euro voor de Fransman. Sevilla versterkte zich deze zomer al met Luuk de Jong. De Nederlandse spits kostte 12 miljoen euro. Tijdens de eerste drie speelrondes in Spanje stond De Jong drie keer in de basis. Hij wacht nog op z'n eerste doelpunt.