Feyenoord maakt recordtransfer officieel: Senesi tekent in De Kuip

Feyenoord maakt recordtransfer officieel: Senesi tekent in De Kuip

Gepubliceerd: maandag 2 september 2019 om 17:05ma 02-09-2019 om 17:05

Laatste update: maandag 2 september 2019 om 17:12ma 02-09-2019 om 17:12

Het is officieel: Feyenoord versterkt zich met Marcos Senesi. De 22-jarige verdediger uit Argentinië heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.

Dat bevestigt Feyenoord een kleine zes uur voor het verstrijken van de transferdeadline. De komst van Senesi komt niet uit de lucht vallen, maar had nogal wat voeten in de aarde. Na weken van onderhandelingen kwam er maandagmiddag witte rook: Senesi is Feyenoorder.

Feyenoord betaalt naar verluidt 7 tot 7,5 miljoen euro voor Senesi. Dat is een clubrecord. Senesi kwam zondagnacht aan in Rotterdam, onderging maandagochtend een medische keuring in het Erasmus MC en bereikte daarna een persoonlijk akkoord met Feyenoord. De verdediger gaat in De Kuip spelen met rugnummer 4 en zal dinsdag voor het eerst meetrainen.

Senesi komt over van het Argentijnse San Lorenzo, waarvoor hij 66 wedstrijden in actie kwam. Ook speelde hij twee jaar geleden met Argentinië O20 op het WK én is hij ploeggenoot van onder meer Ajacied Lisandro Martínez bij Argentinië O23.

Senesi, die ook een Italiaans paspoort heeft, is de zesde Argentijn bij Feyenoord. Eerder droegen Julio Ricardo Cruz, Tati Montoya, Patricio Graff, Mariano Bombarda en Pablo Sanchez het rood en wit van Feyenoord.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws