Broertje van Miedema krijgt kans in Keuken Kampioen Divisie: 'Echte goaltjesdief'

Broertje van Miedema krijgt kans in Keuken Kampioen Divisie: 'Echte goaltjesdief'

02-09-2019 17:38
25

FC Den Bosch heeft zich verzekerd van de diensten van Lars Miedema, zo hebben beide clubs bevestigd. De spits, die de broer is van Oranje-international Vivianne Miedema, komt over van PEC Zwolle en tekent een tweejarig contract in Den Bosch.

De Fries speelde tot zijn twaalfde in de jeugdopleiding van SC Heerenveen en maakte vervolgens de overstap naar PEC Zwolle, waar hij een aantal keer in de wedstrijdselectie van het eerste elftal zat. Toch heeft Miedema er voor gekozen om voor meer speeltijd in de Keuken Kampioen Divisie te gaan.

"Ik kreeg meteen een goed gevoel bij deze club, waar jonge spelers een kans krijgen", meldt hij op de site van de Bosschenaren. "De technische mensen van FC Den Bosch waren overtuigd dat ze mij wilde hebben. En ik heb erg veel zin in deze uitdaging."

'Het broertje van' is net als zijn zus een killer in de spits, zegt manager voetbalzaken Bert Ruijsch van Den Bosch: "Met de komst van Lars vergroten we de mogelijkheden voor onze technische staf. Lars heeft lengte en is een fysiek sterke centrumspits. Een echte goaltjesdief."