De Ligt niet in paniek na mislukt debuut: 'Veel overeenkomsten met Ajax'

De Ligt niet in paniek na mislukt debuut: 'Veel overeenkomsten met Ajax'

02-09-2019 17:42
36

Met het zelfvertrouwen van Matthijs de Ligt zit het na zijn weifelende begin bij Juventus wel goed. Dat laat de Oranje-international zondag weten in Zeist.

De Ligt meldde zich maandag bij het Nederlands elftal, twee dagen na zijn mislukte debuut tegen Napoli. Hij had een aandeel in de drie goals van Napoli (4-3). "Het is maar hoe je het bekijkt: we winnen gewoon van de nummer twee van vorig jaar", reageert hij tegenover FOX Sports.

Met bondscoach Ronald Koeman sprak De Ligt al eventjes. "Wat hij als eerste zei? Goedemiddag", grinnikt de twintigjarige verdediger. "Hij vond het leuk dat ik er ben en zei dat we er een mooie week van gaan maken. We hebben niet per se gesproken over de afgelopen wedstrijden."

"Met mijn zelfvertrouwen gaat het zeker goed. Ik heb nu mijn debuut gemaakt en daar ben ik blij mee. Het is niet zo dat ik nu minder zelfvertrouwen heb", aldus De Ligt, die erkent dat het wennen is in Italië. "Dat is denk ik altijd als je een overstap maakt. Een ander land, andere cultuur, andere teamgenoten... Dat is voor iedereen lastig en wennen."

"Het voelt nu al veel natuurlijker dan in het begin", benadrukt hij. "Het zit niet per se in de manier van voetballen, want qua speelstijl hebben we veel overeenkomsten met Ajax. Dus in die zin valt het mee. Je kunt niet alles wijten aan de cultuur. In het veld moet je gewoon de bal afpakken. Het is wel fijn om er een weekje tussenuit te zijn en weer even Nederlands te kunnen praten."