Koeman maakt buiging: Ik heb gezegd dat hij snel weer rechtop moest gaan staan

Koeman maakt buiging: "Ik heb gezegd dat hij snel weer rechtop moest gaan staan"

Gepubliceerd: maandag 2 september 2019 om 18:46ma 02-09-2019 om 18:46

Laatste update: maandag 2 september 2019 om 18:56ma 02-09-2019 om 18:56

Virgil van Dijk klopt zichzelf niet op de borst na het winnen van de prijs voor beste speler van Europa. Wel maakte Oranje-bondscoach Ronald Koeman een buiging, toen Van Dijk zich in Zeist meldde voor de WK-kwalificatieduels met Duitsland en Estland.

"Maar ik heb gezegd dat hij snel weer rechtop moest gaan staan", lacht de Liverpool-verdediger tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij heeft ook een grote rol in die prijs gehad, net als alle spelers van Oranje en Liverpool. Uiteindelijk hebben we die prijs van mij met z'n allen gewonnen. Iemand moet 'm ophalen en dat ben ik nu toevallig."

Ondanks dat hij de voorkeur kreeg boven Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, blijft Van Dijk bescheiden. "Je kan mij niet eens met hen vergelijken", stelt hij. "Maar ik heb wel een goed seizoen gedraaid. En ik vind het ook leuk dat de UEFA een keer voor een verdediger heeft gekozen. Ook dat is erkenning. Ik blijf echter gewoon Virgil. Dat zal een individuele prijs echt niet veranderen."

Bij zijn maatje in Oranje, Matthijs de Ligt, gaat het minder lekker. "Natuurlijk is dat niet leuk", aldus Van Dijk, die het mislukte Serie A-debuut van de Juventus-verdediger meekreeg. "Maar hij moet zich niet druk maken. Hij is pas twintig jaar en iedereen weet hoe goed hij kan verdedigen. De media schrijven vaak wat de mensen willen lezen. Hij moet gewoon blijven doen waar hij goed in is. Dan komt het allemaal wel goed."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws