Stam trok gewilde Senesi over de streep: 'Dat stimuleerde mij deze keuze te maken'

Stam trok gewilde Senesi over de streep: 'Dat stimuleerde mij deze keuze te maken'

02-09-2019 19:00
42

Een telefoontje van trainer Jaap Stam gaf voor Marcos Senesi de doorslag om voor Feyenoord te kiezen. Dat zegt de gewilde Argentijnse verdediger, nadat hij maandag een contract tot medio 2023 ondertekende in De Kuip.

"Dat stimuleerde mij om deze keuze te maken", zegt de 22-jarige Senesi over het telefoontje van Stam tegen De Telegraaf. Bang voor het hooggespannen verwachtingspatroon is hij niet. Met een prijskaartje van zeven miljoen euro is de mandekker na Danko Lazovic de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. "Ik weet wat er hier van me verwacht wordt, maar daar heb ik veel vertrouwen in. Ik wil deze club vooruit helpen."

"Ik ben een verdediger die graag de bal aan de voet heeft en de voetballende oplossing zoekt. Ik speel met rust in mijn spel en hoop dat ook over te brengen op mijn team", stelt Senesi zichzelf voor. Hij verheugt zich op zijn eerste buitenlandse avontuur, maar het afscheid bij San Lorenzo viel hem zwaar. Hij liet zijn tranen de vrije loop. "Dat was erg moeilijk, omdat ik daar tien jaar heb gespeeld vanuit de jeugd. De mensen daar zijn erg goed voor me geweest."