Deal beklonken: Vitesse vergroot aanvallende mogelijkheden met bekende van Slutsky

Deal beklonken: Vitesse vergroot aanvallende mogelijkheden met bekende van Slutsky

02-09-2019 19:29 Laatste update: 19:33
35

Vitesse is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij Nouha Dicko. De Malinees international wordt door de Arnhemmers gehuurd van Hull City, waar hij al eerder samenwerkte met Vitesse-trainer Leonid Slutsky.

Dicko, die naast een Malinees ook een Frans paspoort heeft, speelde de afgelopen twee seizoenen voor Hull City. In 45 competitiewedstrijden scoorde hij zes keer voor The Tigers, maar dit seizoen mocht de aanvaller uitzien naar een andere club. Dat is dus Vitesse geworden.

De keuze voor de Eredivisie was een bewuste, zo laat Dicko weten op de website van de Arnhemmers. "Nederland staat als voetballand goed bekend. Ik denk dat mijn speelstijl hier goed past. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij Vitesse en bij te dragen aan de successen die komen gaan."

Technisch directeur Mo Allach laat weten dat Vitesse de komst van deMalinese aanvaller goed kan gebruiken. "Aangezien Hilary Gong langdurig is uitgeschakeld en we de belasting van Charly Musonda zorgvuldig moeten opbouwen, wilden we graag een aanvallende versterking aan de selectie toevoegen. Ik ben blij dat we slagvaardig hebben gehandeld in deze laatste fase van de transferwindow.