Van der Sar zegt niet af: 'Ten Hag heeft een statement gemaakt, doet hij goed'

Van der Sar zegt niet af: 'Ten Hag heeft een statement gemaakt, doet hij goed'

02-09-2019 20:32
84

Edwin van der Sar heeft niet overwogen af te zeggen voor het Voetballer van het Jaar-gala, dat wordt georganiseerd door De Telegraaf. Ajax-trainer Erik ten Hag besloot het evenement in Hilversum wel te mijden.

Ten Hag vindt De Telegraaf 'suggestief' en komt daardoor niet opdagen. "Ik begrijp zijn keuze heel goed", zegt Van der Sar bij FOX Sports over Ten Hag. "Het is een avond die vrij staat. Niemand wordt verplicht hier te zijn. Kom je wel, kom je niet... Uiteraard hebben we het er met hem over gehad, that's it."

De algemeen directeur van Ajax heeft niet overwogen af te zeggen. "Nee, voor mij was het geen reden om niet te komen. Erik heeft een statement gemaakt en dat doet hij goed." Van der Sar las maandagochtend al een andere toon in De Telegraaf. "Volgens mij stond er een feitje in de krant... Het lijkt wel een beetje om te slaan."

Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen suggereerde onder meer dat Hakim Ziyech en Dusan Tadic een slechte band hebben met Ten Hag. Deze week kwam ook naar buiten dat Alfred Schreuder, voormalig assistent bij Ajax, een lek zou zijn geweest.