Heracles haalt versterking op in Keuken Kampioen Divisie: Specifieke kwaliteiten

Heracles haalt versterking op in Keuken Kampioen Divisie: "Specifieke kwaliteiten"

02-09-2019 20:44 Laatste update: 20:45
16

Jeremy Cijntje verlaat FC Dordrecht per direct en maakt de overstap naar de Eredivisie. Heracles Almelo heeft de 21-jarige vleugelaanvaller voor drie seizoenen vastgelegd, zo maken beide clubs maandagavond via de officiële kanalen bekend.

Cijntje maakte in het seizoen 2016/2017 zijn officiële debuut voor Dordrecht, maar brak vorig seizoen pas door. In 34 Keuken Kampioen Divisie-duels scoorde de jonge vleugelspeler negen keer. "Ik ben blij dat ik getekend heb bij deze mooie club en heb zin om aan de slag te gaan. Ik wilde graag de stap naar de Eredivisie maken en ga bij Heracles Almelo laten zien wat ik kan", vertelt Cijntje op de clubsite van Heracles.

Technisch manager Tim Gilissen van Heracles legt uit waarom Cijntje is vastgelegd. "Met Jeremy voegen we specifieke kwaliteiten toe aan onze aanval. Hij is snel, sterk en heeft scorend vermogen. Jeremy is jong en heeft bij FC Dordrecht bewezen belangrijk te zijn voor het team. Bij ons kan hij zich verder ontwikkelen op Eredivisie-niveau."

Dordrecht had Cijntje liever willen houden, maar kon geen nee zeggen tegen het bod van Heracles. 'Kijkend naar het technisch beleid van FC Dordrecht is het bijzonder jammer om een "product van onze jeugdopleiding" nu al te zien vertrekken', schrijft de Keuken Kampioen Divisie-club.

'Wij willen immers graag een selectie opbouwen met veel jongens uit de regio. De transfer naar Heracles Almelo was echter een kans die zowel de Curaçaose Zwijndrechtenaar als FC Dordrecht niet mocht laten liggen.'