Fortuna Sittard haalt linksback op in Premier League: 'Kans om zich te bewijzen'

Fortuna Sittard haalt linksback op in Premier League: 'Kans om zich te bewijzen'

02-09-2019 21:30 Laatste update: 21:39
19

Fortuna Sittard maakt melding van de komst van George Cox, een linksback van Brighton & Hove Albion. Fortuna kan voor de rest van het seizoen beschikken over de 21-jarige Engelsman, zo maakt de club maandagavond bekend. Het contract van Cox bij Brighton loopt nog één seizoen door.

Fortuna heeft de optie om Cox na dit seizoen over te nemen. De vleugelverdediger loopt al jaren rond bij Brighton, waar hij nooit debuteerde in het eerste elftal. De Premier League-club verhuurde hem het afgelopen halfjaar aan Northampton Town, dat uitkomt in de League Two.

"Ik ben blij dat nu alles rond en het contract getekend is. Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en kan niet wachten om mijn nieuwe ploeggenoten te ontmoeten", vertelt Cox op de clubsite van Fortuna.

"George is een talentvolle verdediger die aankomend seizoen de kans krijgt om zich bij ons te bewijzen", zegt Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna. "Hij is een typische Engelse back met een enorme drive naar voren. Hij geeft ons een extra optie op de linksback positie en we zijn erg benieuwd hoe hij zich dit jaar verder door gaat ontwikkelen."