Update: Ajax bevestigt deal en zwaait Cassierra uit: 'All the best in Portugal!'

Update: Ajax bevestigt deal en zwaait Cassierra uit: 'All the best in Portugal!'

03-09-2019 10:18 Laatste update: 10:14
121

Ajax en Mateo Cassierra zijn definitief van elkaar verlost. De Colombiaanse spits heeft getekend bij het Portugese Belenenses, zo maakt hij zelf bekend via social media. Het is niet duidelijk wat Ajax aan de deal overhoudt.

Ajax haalde Cassierra in de zomer van 2016 samen met Davinson Sánchez binnen. Beide spelers kosten ieder vijf miljoen euro, maar alleen Sánchez slaagde in Amsterdam. Cassierra kwam nauwelijks aan de bak bij Ajax en werd verhuurd aan FC Groningen, maar ook in het Hoge Noorden was hij geen basisspeler. Dat was hij ook niet bij Racing Club, een club uit Argentinië. 

Het is dus niet duidelijk wat Cassierra, die in Amsterdam nog een contract voor één seizoen had, overhoudt aan de transfer. De Telegraaf meldde eind vorige week wel dat directeur spelersbeleid Marc Overmars een doorverkooppercentage van maar liefst veertig procent wist te bedingen.

Cassierra (22) kwam bij Ajax tot 21 Eredivisie-optredens. Hij had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Jong Ajax, een jaar na zijn komst naar Amsterdam. In 29 duels scoorde hij achttien keer.

Update 3/9 08.17 uur: Cassierra nam al een voorschot op de transfer, maar nu heeft Belenenses de deal officieel gemaakt. Cassierra tekent in Portugal een contract voor drie seizoenen, zo maakt de club bekend. Vanuit Amsterdam is het vooralsnog stil.

Update 3/9 10.18 uur: Daar is ook de bevestiging uit Amsterdam: Ajax meldt dinsdagochtend dat Cassierra is verkocht aan Belenenses. 'All the best in Portugal', meldt de club via de officiële kanalen. Ajax doet geen uitspraken over een transfersom of een afgesproken doorverkooppercentage.