FC Twente doet zaken met Manchester City en heeft selectie op valreep rond

FC Twente doet zaken met Manchester City en heeft selectie op valreep rond

02-09-2019 21:54 Laatste update: 22:37
46

FC Twente heeft zich kort voor het einde van de transferperiode nog versterkt met een centrale verdediger. Joël Latibeaudiere komt op huurbasis over van Manchester City.

Latibeaudiere is een negentienjarige centrale verdediger, die international is voor Engeland O20. Donderdag speelt hij met zijn land tegen Oranje O20 in het Engelse Shrewsbury. Hij was bij Manchester City actief in het beloftenteam en wacht nog op zijn eerste minuten in de hoofdmacht van manager Pep Guardiola.

Wedden

Meer odds

"Joël is een lichtvoetige verdediger die achterin op de meeste posities uit de voeten kan", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen. "We kwamen in aantallen sowieso verdedigers te kort, dus waren we blij dat zowel Joel als Manchester City open stond voor een huur."

Twente heeft de selectie rond na de komst van Latibeaudiere. Het was geen geheim dat Van Leeuwen nog een vierde centrale verdediger naar Enschede wilde halen. Trainer Gonzalo Garcia Garcia heeft voor het centrum van de defensie ook de keuze uit Peet Bijen, Julio Pleguezuelo en Xandro Schenk.

In de kleedkamer van Twente was ruimte ontstaan door het vertrek van Jeroen van der Lely, Alexander Laukart, Jelle van der Heyden en Tom Boere. De contracten van het viertal werden maandag ontbonden.